Eva Kjer nedlægger Dan Jørgensens sekretariat

ORGANISATION: For mindre end et år siden oprettede tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) et strategisk sekretariat i sit departement. Det er nu nedlagt igen.

Fremover bliver der en mere bred forventning til, at medarbejderne bidrager til den strategiske rådgivning i Miljø- og Fødevareministeriet, oplyser departementschef Henrik Studsgaard. 
Fremover bliver der en mere bred forventning til, at medarbejderne bidrager til den strategiske rådgivning i Miljø- og Fødevareministeriet, oplyser departementschef Henrik Studsgaard. Foto: Claus Bjøn Larsen
Sine Riis Lund

Som en af de første gerninger på posten nedlægger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og departementschef Henrik Studsgaard det strategiske sekretariat i det tidligere fødevareministerium.

Sekretariatet blev oprettet i september måned sidste år og var tidligere fødevareminister Dan Jørgensens (S) håndplukkede gruppe til at styrke departementets arbejde med strategi og politikudvikling. 

Departementschef Henrik Studsgaard mener dog, at man klarer sig bedre uden.

"Det har været min vurdering, at vi i forhold til den samlede strategiske rådgivning af ministeren udnytter vores ressourcer bedst ved at lade denne tage udgangspunkt i den organisering af departementet, som nu foreligger,” skriver han i en mail til Altinget.

Kontorchef skifter område
Det betyder mere ansvar for den enkelte medarbejder, pointerer Henrik Studsgaard, der kommer fra en stilling som departementschef i Miljøministeriet.

“Det vil blandt andet indebære, at der er en mere bred forventning til, at departementets medarbejdere bidrager til den strategiske rådgivning omkring udviklingen af miljø- og fødevareområdet,” skriver han.

Den tidligere kontorchef for sekretariatet Tejs Binderup bliver nu i stedet kontorchef for erhverv og grøn teknologi sammen med Charlotte Brøndum.

Tidligere departementschef i Fødevareministeriet Ib Byrge Sørensen sagde ved oprettelsen til Altinget, at Dan Jørgensen arbejdede meget bevidst med temaer, og at sekretariatet var et forsøg på i højere grad at udmønte de politiske ideer til lovgivning og bekendtgørelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Henrik Studsgaard

Kommunaldirektør, Furesø Kommune, fhv. departementschef, Miljøministeriet og afdelingschef, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), HD i finansiering og kreditvæsen, CBS

0:000:00