Fra madspild til velgørenhed

INITIATIV: Fødevareministeren fjerner en regel, så det bliver nemmere for supermarkeder at donere overskudsfødevarer til velgørende formål. Eva Kjer Hansen afsætter desuden fem millioner kroner til madspildsprojekter.

Foto: Colourbox

Fra årsskiftet bliver det nemmere for supermarkeder at give fødevarer væk, der ellers ville ende som rent madspild.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fjerner nemlig en regel, der i dag gør, at butikkerne skal føre et detaljeret regnskab over varer, som de leverer til andre butikker. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg hører fra butikkerne, at de gerne vil donere mere af den mad, de ikke kan sælge, til velgørenhed. Men i dag står en bøvlet regel i vejen for, at de for eksempel kan give fødevarerne til velgørenhedsorganisationer, der vil sælge overskudsmaden meget billigt i særlige butikker," siger Eva Kjer Hansen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00