Her er årsagerne til ministeriets voldsomme bevillingsfald

BAGGRUND: Miljø- og Fødevareministeriet redegør her for de væsentligste årsager til, at ministeriet på papiret står til en milliard kroner mindre i bevilling i 2020, svarende til et fald på 20 procent.

Hanne Kristensen skiftede i starten af året til en stilling som afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet. Før det var hun direktør for Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, der i dag er lagt sammen med Miljøstyrelsen.
Hanne Kristensen skiftede i starten af året til en stilling som afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet. Før det var hun direktør for Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, der i dag er lagt sammen med Miljøstyrelsen.Foto: Miljøministeriet
Sine Riis Lund

At midlerne bortfalder, betyder således ikke nødvendigvis, at ministeriet skal finde effektiviseringer for et tilsvarende beløb, da ministeriet ved udløb af disse midler som udgangspunkt ikke længere skal varetage de opgaver, som midlerne er blevet bevilget til.

Hanne Kristensen
Afdelingschef, Miljø- og Fødevareministeriet

Langt hovedparten af dette fald i bevilling kan henføres til bortfald af opgaver, som følge af udløb af politiske aftaler, færdiggørelse af anlægsprojekter med videre.

Hanne Kristensen
Afdelingschef, Miljø- og Fødevareministeriet

På papiret kan tallene for Miljø- og Fødevareministeriets økonomi i 2020 se lidt dystre ud.

For mens ministeriet i finansloven for 2017 har fået omkring fem milliarder kroner at gøre med, så falder nettoudgiftsbevillingen til cirka fire milliarder kroner i 2020. Eller et fald på cirka en milliard kroner, svarende til 20 procent af ministeriets bevilling.

Det viser statsregnskabet for 2017, hvor regeringen også offentliggør sine forslag til, hvordan finansloven skal se ud de følgende tre år. De såkaldte budgetoverslag.

0:000:00