Venstrefløjen i hård kritik af ny husdyrlov

LANDBRUGSPAKKE: Enhedslisten og Alternativet kritiserer den nye husdyrlov, der torsdag blev vedtaget i Folketinget. ”Der er risiko for at overtræde EU-direktiver,” siger Christian Poll (ALT).

Foto: colourbox
Daniel Bue Lauritzen

De har været nødt til at få den her lov i gennem inden det afgørende møde med EU. Det er utilfredsstillende, at det skal gå ud over folketingets arbejde.

Maria Reumert Gjerding
Miljø- og landbrugsordfører i Enhedslisten

Torsdag morgen vedtog regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale den omdiskuterede husdyrlov, der nu skaber splittelse i rød blok. Den kritiseres i skarpe vendinger af Alternativet, Enhedslisten og SF, der mener, at loven er blevet hastet unødigt hurtigt igennem og kan ende med at blive direktivstridig.

”Hvis vi ikke kan sandsynliggøre, at der ikke sker en øget forurening, så overtræder vi direktiverne. Den her nye model giver ikke sikkerhed for, at vi ikke kommer til at se øget forurening,” siger Christian Poll, der er miljø- og landbrugsordfører i Alternativet.

I den nye lov baseres husdyrreguleringen på udledningen af næringsstoffer i stedet for omfanget af landmandens areal. Men den løsning kræver mere overvågning, mener Christian Poll.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00