Klimarådet: Kødafgift ville have begrænset klimaeffekt

OKSEKØD: En afgift på forbruget af oksekød vil ikke nødvendigvis have effekt på den danske husdyrproduktion og dermed heller ikke på de danske udledninger, skriver Klimarådet i ny rapport.

Cirka 80 procent af det danske hakkede oksekød stammer fra malkekvæg.
Cirka 80 procent af det danske hakkede oksekød stammer fra malkekvæg.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

En kødafgift kan være et muligt klimatiltag, men det hjælper kun beskedent på opfyldelsen af Danmarks 2030-mål.

Sådan konstaterer Klimarådet i sin nye rapport "Omstilling frem mod 2030".

Rådet henviser til den offentlige debat, der har været om en afgift specifikt på oksekød, hvor der er blevet henvist til, at afgiften skulle reducere efterspørgslen på kød og derved reducere udledninger fra landbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00