Kritik: Miljøministeriet stækker Vækstplan for Fødevarer

EGENRÅDIG: Tiltag fra Miljøministeriet hæmmer intentionerne bag bred politisk vækstaftale, lyder kritikken fra fødevareordførere og Landbrug & Fødevarer. De savner bedre koordinering mellem ministerier. Miljøministeren afviser kritikken. 

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) oplyser, at ændret vandvedligeholdelse, også kaldet reduceret grødeskæring, alligevel ikke vil indgå som en aktiv indsats i vandplanerne for første planperiode. Derfor er hun meget uforstående over for kritik af netop dette område. 
Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) oplyser, at ændret vandvedligeholdelse, også kaldet reduceret grødeskæring, alligevel ikke vil indgå som en aktiv indsats i vandplanerne for første planperiode. Derfor er hun meget uforstående over for kritik af netop dette område. Foto: colourbox
Sine Riis Lund

Vandløbsvedligeholdelse er et godt eksempel på, at vi har siddet rundt om et bord og besluttet noget, og så går der noget tid, og så ser vi, at man ikke i Miljøministeriet anerkender de væksttiltag, der er besluttet. Her tænker jeg ikke på miljøministeren personligt.

René Christensen
Landbrugs- og fødevareordfører for Dansk Folkeparti

I min optik er der det galt i Miljøministeriet, at de har nogle rigtig stærke og efter min mening også for stærke og for politiserende styrelser over for et relativt lille departement.

Flemming Nør-Pedersen
Direktør i Landbrug & Fødevarer

Miljøministeriets styrelser gennemfører tiltag, der svækker de politiske intentioner i Vækstplan for Fødevarer. Det er oplevelsen blandt flere fødevareordførere og Landbrug & Fødevarer.

Som konkret eksempel nævner erhvervsorganisationen punktet om vedligeholdelse af vandløb i fødevare-vækstaftalen. Her står der, at “aftaleparterne er enige om, at ændret vandløbsvedligeholdelse i form af reduceret grødeskæring ikke indgår i kataloget (...)”.

Alligevel indgår netop ophør med vandløbsvedligeholdelse som et virkemiddel i Miljøministeriets første vandplaner, der kom i oktober sidste år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00