LA kræver hurtig indfasning af landbrugspakke

PROCES: Liberal Alliance vil hurtigst muligt have handlet på randzoner og reducerede gødskningsnormer. Dansk Folkeparti advarer mod at forhaste sig og appellerer til et bredere forlig på nogle af landbrugspakkens punkter.

Sine Riis Lund

Det er klart, at vi ikke er villige til at gå på kompromis med det hele, men det vil være et stærkt signal at sende til erhvervet, hvis vi kan få flere partier med i nogle af de her 16 punkter, fordi det så også er noget, som kan holde fremadrettet.

René Christensen (DF)
Formand for miljø- og fødevareudvalget

Denne her elastik med, at det skal foregå hen over nogle år, synes vi ikke er acceptabel. Vi ønsker, at man kan gødske efter ligevægtsprincippet fra nu af.

Mette Bock
Landbrugs- og fødevareordfører for Liberal Alliance

Et af efterårets store slag bliver regeringens fødevare- og landbrugspakke. Og her har to af støttepartierne forskellige holdninger til den forestående proces.

Liberal Alliance ser gerne en snarlig forhandling med en hurtig indfasning.

“Jeg er for eksempel utroligt opmærksom på, at det skal gå hurtigt med randzonerne. Vi vil ikke acceptere begrundelser for, at man ikke lige kan gøre det her. Randzonerne skal væk og det lige med det samme,” siger landbrugs- og fødevareordfører Mette Bock (LA).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00