L&F: Økologi er ikke løsningen på verdens fødevareforsyning

ØKOLOGI: Det er godt, at Bjørn Lomborg har skudt gang i en debat om fordele og ulemper ved økologi, mener landbrugets førstemand, Martin Merrild. “Det er en nødvendig og relevant diskussion,” siger han.

Foto: Landbrug & Fødevarer
Lasse Lange

Som et niche- eller specialprodukt, hvor man efterkommer nogle forbrugerønsker, der er det jo udmærket, men det er bare ikke løsningen på verdens fødevareforsyning.

Martin Merrild
Formand, Landbrug & Fødevarer

Den kontroversielle klima-debattør og politolog Bjørn Lomborg har i løbet af sommeren sparket gang i en voldsom debat om økologi.

I en Berlingske-kronik med overskriften “økologisk revolution vil dræbe tusinder” argumenterer han for, at en omfattende omstilling til økologi hverken vil give sundere produkter eller bedre forhold for dyr, men derimod rydde skove verden over, skade miljøet og dræbe tusindvis af mennesker.

Budskabet, som han også har fremført i flere internationale medier, har affødt hårde modsvar fra særligt Økologisk Landsforening, der i Berlingske kalder Lomborgs pointer for alt fra “udokumenterede” til “fri fantasi”.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00