Løkke: Dansk interesse i at holde Storbritannien tæt

BREXIT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede mandag en række repræsentanter for dansk erhvervsliv til møde på Marienborg for at belyse de danske interesser forud for Brexit-forhandlinger.

Amalie Bjerre Christensen

Det danske erhvervslivs interesser skal varetages bedst muligt, når Storbritannien træder ud af EU.

Derfor mødtes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag med repræsentanter fra dansk erhvervsliv, interesseorganisationer, fagbevægelsen og relevante ministre for at drøfte, hvilke konsekvenser Brexit har for parterne.

Og ifølge Lars Løkke Rasmussen skal Danmark i arbejdstøjet, så danske interesser er med ved bordet i Bruxelles, når den britiske udtrædelsesaftale skal forhandles.

”Storbritannien er vores fjerdestørste eksportland. Der er 2.400 danske virksomheder, der eksporterer til Storbritannien,” siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Vi har en dansk interesse i at holde Storbritannien så tæt på os andre som overhovedet muligt, nu hvor de egentlig vil forlade os,” fortsætter han.

Landbruget frygter tab på 10 milliarder
Mødet afholdes, netop som Storbritanniens premierminister Theresa May onsdag vil aktivere artikel 50. Dermed begynder forhandlingerne om en udtrædelsesaftale, der skal falde på plads inden for to år.

Læs også: Theresa May igangsætter Brexit

Blandt mødedeltagerne på Marienborg var Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer. For hende er det essentielt, at forhandlingerne mellem EU og Storbritannien fokuserer på landsbrugs-eksporten:

”I dag har vi en eksport på 13 milliarder. Vi regner med, at hvis vi kommer ind i det regime, hvor vi skal have de gamle toldmure, vil den falde 10 milliarder. Det vil også betyde et tab på 6.400 arbejdspladser i Danmark,” siger Karen Hækkerup til TV 2 News.

”Dybest set er der en regning for os alle sammen at betale, hvis ikke EU-lederne lykkedes med at få et EU til at hænge sammen, som befolkningerne bakker op om,” tilføjer hun.

Dagens møde på Marienborg er et supplement til arbejdet i den task force, som regeringen nedsatte kort efter den britiske folkeafstemning.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00