Miljøministeriets indsats mod madspild halter

MADSPILD: Kun 6 ud af 22 virksomheder og organisationer, der i sommeren underskrev Miljøministeriets charter om at bekæmpe madspild, har levet op til deres forpligtigelser.
Per Bang Thomsen
Fakta

Om projektet:

Miljøministeren etablerede i marts 2011 "Initiativgruppen imod madspild". Gruppen består af repræsentanter fra en række virksomheder og organisationer, der er involveret i værdikæden for fødevarer. Formålet har været at få parterne til at indgå i et frivilligt, men forpligtende arbejde med at sikre mindre madspild.

Initiativgruppen har mødtes tre gange. På møderne har parterne drøftet, hvilke tiltag der kan medvirke til at begrænse mængden af madspild, og hvilke tiltag de gerne selv vil medvirke i. På tredje og sidste møde den 16. juni 2011 underskrev parterne et charter, hvor de erklærer sig enige i, at der skal igangsættes aktiviteter, der kan nedbringe spildet af mad. Parterne har samtidig forpligtet sig til hver især at igangsætte minimum tre aktiviteter inden udgangen af 2012.

Resultaterne af indsatsen skal afrapporteres en gang om året - første gang den 1. november 2011 og derefter 1. november 2012.


Kilde: mindremadspild.dk
De store smil var fremme, da en række organisationer og virksomheder i sommeren 2011 frivilligt underskrev Miljøministeriets charter om at begrænse den andel af mad, der bliver skrottet i containeren.

Charteret blev nedsat af den daværende miljøminister Karen Ellemann (V), og målet var at sætte fokus på, hvordan man fremover kan begrænse madspildet. I den forbindelse forpligtigede underskriverne sig samtidig til at igangsætte en række initiativer og indberette de første resultater på hjemmesiden mindremadspild.dk den 1. november i år.

Men af de 22 private og offentlige virksomheder og organisationer, der siden juni i år har skrevet under på miljøministeriets charter, har kun 6 indberettet resultaterne inden den aftalte deadline.

Tager fat i dem snart
Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra den nuværende miljøminister, Ida Auken (SF). Men hos Miljøstyrelsen, der i dag varetager charteret og mindremadspild.dk, kan man ikke give nogen forklaring på, hvorfor deltagerne ikke har meldt tilbage.

0:000:00