Nye økologiregler kan skade dansk økologi

SLUTSPURT: Forhandlingerne om en ny økologiforordning i EU nærmer sig slutfasen. Danmark kæmper for at fjerne flere forslag, der kan underminere den nuværende danske økologiske produktion.

Europa-Parlamentet stemte i efteråret et forslag igennem, der for eksempel indebærer, at der maksimalt må være 12.000 æglæggende høner pr. bedrift. I Danmark er gennemsnittet på omkring 18.000.
Europa-Parlamentet stemte i efteråret et forslag igennem, der for eksempel indebærer, at der maksimalt må være 12.000 æglæggende høner pr. bedrift. I Danmark er gennemsnittet på omkring 18.000.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund
Den tyske politiker Martin Häusling fra partiet Bündnis 90/Die Grünen er blandt de europa-parlamentarikere, som går ind for at begrænse størrelsen på økologiske bedrifter inden for svin og fjerkræ.
Den tyske politiker Martin Häusling fra partiet Bündnis 90/Die Grünen er blandt de europa-parlamentarikere, som går ind for at begrænse størrelsen på økologiske bedrifter inden for svin og fjerkræ.
Foto:

Vi taler om nogle begrænsninger, som vil kompromittere en meget stor del af den danske økologi.

Lars Holdensen
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

Forslaget har til formål seriøst at sætte udviklingen med konventionaliserede økologiske bedrifter til debat.

Martin Häusling
Tysk Europaparlamentsmedlem fra partiet Bündnis 90/Die Grünen

Alt tegner til, at EU efter en opslidende og langvarig proces nærmer sig en ny og revideret økologiforordning.

Forhandlingerne er gået ind i en afgørende fase med trilogforhandlinger, hvor Kommissionen, Rådet og Parlamentet hver især har kastet deres forslag til en ny forordning på bordet.

Det betyder også, at Danmark og den danske landbrugssektor er gået ind i en lobby-slutspurt. For der er stadig meget at kæmpe for.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00