Rigsrevisionen: Kontrol med svinestøtte har været for ringe

KONTROL: Videncenter for Svineproduktions misbrug med millioner af offentlige midler er værre end hidtil antaget. Alligevel har myndighederne undladt at undersøge støtte for millioner af kroner.

Arkivfoto
ArkivfotoFoto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Lasse Lange

På trods af de mange uregelmæssigheder har NaturErhvervstyrelsen ikke gennemgået de resterende 13 projekter eller draget konsekvenser vedrørende uregelmæssighederne i de 5 projekter.

Rigsrevisionens beretning om revisionen af statsregnskabet for 2015

Selv om det er mere end to år siden, det kom frem, at det daværende Videncenter for Svineproduktion havde misbrugt EU-støtte for mange millioner, er der fortsat problemer med kontrollen med offentlig støtte til centret.

Sagen om misbrug af EU-støtte betød, at EU i 2014 krævede 18,6 millioner kroner tilbagebetalt, centrets direktør blev fyret, formanden gik, og i forbindelse med en reorganisering året efter ophørte centret simpelthen med at eksistere som selvstændig virksomhed.

Nu viser det sig imidlertid, at misbruget ikke begrænser sig til EU-midler. Også millioner af danske skattekroner er gået til uregelmæssige formål.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00