Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Lunde Larsen har ikke tal for effekten af landbrugspakken

SVAR:

Miljø- og Fødevareministeriet ligger ikke inde med data for 2017, som dokumenterer den konkrete sammenhæng mellem høstresultatet i 2017 og den ekstra gødning, der har været til rådighed for landmændene. Det oplyser ministeren i et svar til Maria Reumert Gjerding (EL).

Lunde: Glyphosat-forbud vil ramme Danmark og Tyskland lige hårdt

SVAR:

Det vil ramme danske og tyske landmænd ens økonomisk, hvis der indføres et forbud mod glyphosat. Den tyske rapport, der estimerer et tab i indtægt på 70 procent, overvurderer dog effekterne, skriver miljø- og fødevareministeren i et svar til sit udvalg.

Ellemann: Aftaler giver ikke hjælp til ålefiskere

SVAR:

Fiskeriministeren kan ikke umiddelbart få øje på direkte håndsrækninger til ålefiskere i EHFF-aftalen. Ministeren understreger, at hun er kritisk over for forslaget om forbud i Østersøen.

Lunde afviser at udvide overvågning af grundvand

SVAR:

Det vil ikke være omkostningseffektivt at udvide overvågningen af grundvandet til at omfatte alle tidligere anvendte pesticider. Det er miljøministerens begrundelse for at afvise et forslag fra Christian Poll (ALT).

Lunde Larsen: Fødevarestyrelsen hørte om æggeskandale i juli

SVAR:

20. juli blev Fødevarestyrelsen første gang gjort opmærksom på fipronil-sagen. Først 8. august fik de oplysninger om, at sagen havde betydning for Danmark, skriver fødevareministeren i et svar til Kenneth Kristensen Berth (DF).

Fødevarestyrelsen opruster fipronil-kontrol

SVAR:

Når Fødevarestyrelsen tester for pesticider, vil de i den kommende tid inkludere fipronil i analyserne for animalske fødevarer. Det sker på baggrund af æggeskandalen og fremgår af et svar fra fødevareministeren til Trine Torp (SF)

Ellemann er kritisk over for åleforbud

SVAR:

Fiskeriministeren ønsker en mere grundig gennemgang, inden EU-Kommissionen indfører forbud mod ålefiskeri i Østersøen. Desuden mener hun, at et forbud bør gælde generelt i EU, hvis det skal indføres, svarer hun Kenneth Kristensen Berth (DF).

Lauritzen: Forskel i miljøregulering skyldes manglende viden

SVAR:

Der mangler viden for at differentiere afgiften for biocider efter sundheds- og miljøkriterier efter samme model som afgiften for pesticider, skriver skatteministeren som begrundelse for, at de to kategorier reguleres forskelligt.

Løkke: Hensynet til offentligheden vigtig ved Lundes afgang

SVAR:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har respekt for praksis om ikke at henvise til udkast af ikke offentliggjorte rapporter, forsikrer han Simon Kollerup (S). Men da Esben Lunde Larsen blev taget fra bestillingen som fiskeriminister, vejede hensynet til offentligheden tungere, svarer statsministeren.