Aarhus Universitet klar med genopretningsplan

LEDELSE: Ledelsen af Aarhus Universitet er klar med en plan, som skal gøre op med markant utilfredshed blandt medarbejdere og studerende.

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen præsenterede i fredags ledelsens bud på en handlingsplan, som skal løse en række af de organisationsproblemer, som har plaget universitetet de seneste år. <br>
Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen præsenterede i fredags ledelsens bud på en handlingsplan, som skal løse en række af de organisationsproblemer, som har plaget universitetet de seneste år.
Foto: Lars Kruse / AU Kommunikation
Mads Bang

Der skal ske en bedre og reel medinddragelse af medarbejderne og de studerende i centrale beslutningsprocesser.

Aarhus Universitets ledelsesforslag

Decentralisering og inddragelse er to af nøgleordene i den handlingsplan, ledelsen på Aarhus Universitet i fredags sendte i høring på universitetet. Planen skal være med til at rette op på en lang række problemer, som er opstået i de seneste år efter de store omorganiseringer, der fulgte i kølvandet på universitetsreformen.

Universitetsledelsen har i en længere proces inddraget både en ekspertgruppe og medarbejderne, og den plan, der er sendt i høring, kommer da også medarbejdernes anker i møde på flere punkter.

For eksempel har der været en vedholdende kritik af strømliningen af universitetes administration, der er blevet samlet både fysisk og organisatorisk. Det har ført til frustrationer lokalt på institutter og afdelinger, som har haft svært ved at få administrationen i tale.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00