Aflysning udskyder debat om sektorforskningens fremtid

UDSKUDT: En aflyst høring forhaler debatten om samfundsrelevant forskning for over 800 millioner kroner. S-ordfører forsikrer, at emnet ikke bliver overskygget af principiel strid mellem Folketing og ministerier.

Landbrugsforskningen er et af de felter, hvor der er et ønske i erhvervet om at ændre på den nuværende myndighedsbetjening. Foreløbig går det dog langsomt med overhovedet at komme til at diskutere ændringer - senest blev en høring i Folketinget aflyst sidste mandag.<br>
Landbrugsforskningen er et af de felter, hvor der er et ønske i erhvervet om at ændre på den nuværende myndighedsbetjening. Foreløbig går det dog langsomt med overhovedet at komme til at diskutere ændringer - senest blev en høring i Folketinget aflyst sidste mandag.
Foto: Comrade Foot
Mads Bang

Vi er enige om, at det er relevant at få set efter, om der er behov for at kvalificere det arbejde, der foregår i dag.

Jeppe Bruus (S)
Forskningsordfører

Sidste uges aflyste høring om forskernes input til myndighederne forlænger en debat, der snart holder to års fødselsdag.

Og politikerne må vente lidt endnu med at fælde deres dom over en række svære spørgsmål:
Fungerer det danske system for offentlig forskning for myndighederne optimalt? Kan man få mere for pengene med en anden model?

Svarene må vente, efter de to ordførere bag en høring om forskningsbaseret myndighedsbetjening Jeppe Bruus (S) og Esben Lunde Larsen (V) trak stikket til en planlagt høring i sidste uge.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00