Borgerlig uenighed om reform af SU'en

SU: Liberal Alliance og Konservative er klar til at ændre SU'en på kandidatuddannelsen. Dansk Folkepartis ordfører er skeptisk, mens Jakob Engel-Schmidt fra Venstre ikke er klar til at melde ud.

Ved den seneste SU-reform i 2013 demonstrerede de studerende mod ændringerne, og studenterorganisationerne fører allerede kampagne mod nye beskæringer af studiestøtten. <br>
Ved den seneste SU-reform i 2013 demonstrerede de studerende mod ændringerne, og studenterorganisationerne fører allerede kampagne mod nye beskæringer af studiestøtten.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

Problemet er, at det eksisterende SU-system er så verdensfjernt, at hvis du forklarer det til folk i andre lande, så tror de, at du lyver.

Henrik Dahl (LA)
Uddannelses- og forskningsordfører
Fakta
SU på kandidatuddannelsen

Ifølge den liberale tænketank Cepos vil en omlægning af SU'en på kandidatuddannelsen til lån kunne spare staten 1,8 milliarder kroner om året.

I løbet af sommeren har SU'en til de kandidatstuderende flere gange været nævnt som et sted, hvor Venstreregeringen kan finde penge til den store økonomiske plan, der efter planen snart skal præsenteres.

I den borgerlige lejr i Folketinget er der dog ikke enighed om, at en omlægning af SU'en til lån ligger lige for.

Venstres uddannelsesordfører Jakob Engel-Schmidt vil ikke melde om regeringspartiets planer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00