DF frygter for elitens fremtid

INTERVIEW: Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, frygter, at regeringens såkaldte 25 procents-målsætning svækker universiteternes elite-studerende. Læs interview her.
Foto: danskfolkeparti.dk
Tyson W. Lyall

Hvis universitetet skal holde fast i at have den ypperste forskning, så skal vi også have de ypperste hoveder og derfor skabe et rum, de kan fungere i. Vi kan være bange for, at det bliver ødelagt, fordi vi i stedet får en masseproduktion.

Jens Henrik Thulesen Dahl
Videnskabsordfører for Dansk Folkeparti
25 procent af en ungdomsårgang skal have en længere videregående uddannelse, hvis det står til regeringen og uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Men er det overhovedet muligt at holde et højt fagligt niveau og uddanne knivskarpe kandidater inden for masseuniversitetets rammer?

Det spørgsmål har Dansk Folkepartis forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl stillet i en forespørgsel til Morten Østergaard sammen med partfællen Alex Ahrendtsen, der er medlem af Folketingets forskningsudvalg.

De to akademikere frygter nemlig, at kvantiteten kommer til at stå foran kvaliteten. Altinget | Forskning & Innovation bad derfor Jens Henrik Thulesen Dahl svare på, hvad Danmarks tredjestørste parti helt nøjagtig frygter, og hvad man selv agter at foretage sig på området.

Dokumentation

Sådan har Jens Henrik Thulesen Dahl og partifællen Alex Ahrendtsen spurgt Morten Østergaard i forespørgsel F30 om de videregående universitetsuddannelser:

Hvordan vil regeringen på den ene side sikre, at målsætningen om, at 25 pct. af alle unge får en lang videregående universitetsuddannelse, ikke blot skaber et masseuniversitet præget af lav faglighed og dimitterende med slette resultater, og på den anden side sikre, at de studerende modtager undervisning på et højt fagligt niveau og har adgang til den ypperste forskning, sikre de dimitterende gode eksamensresultater og samlet set stille danske dimitterende og universiteter i et lys, der tåler international sammenligning?


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00