DF vil presse på efter smal SU-undersøgelse

UDDANNELSESSTØTTE: DF vil nu presse på for en EU-løsning på væksten i antallet af SU-modtagere fra andre lande i Europa. Uddannelsesminister Ulla Tørnæs (V) går videre med undersøgelse af erhvervsakademiernes uddannelser på engelsk.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) går nu videre med en undersøgelse af de engelsksprogede erhvervsakademiuddannelser. <br>
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) går nu videre med en undersøgelse af de engelsksprogede erhvervsakademiuddannelser.
Foto: Kim Vadskær/Uddannelses- og Forskningministeriet
Mads Bang

Det er ministerens beslutning, så det ser kun ud til at blive erhvervsakademierne.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Forskningsordfører
Fakta
Loft udløser værn
I forbindelse med SU-forliget blev der fastsat et loft, der svarer til 403 millioner kroner i 2016.

Hvis udgifterne rammer loftet, er forligspartierne forpligtet til at drøfte nye værnsinitiativer.

Loftet blev fastlagt efter en afgørelse ved EU-Domstolen i 2013 slog fast, at EU-borgere med 10-12 timers arbejde om ugen ved siden af studierne, er berettiget til dansk SU.

Erhvervsakademiernes uddannelser på engelsk skal ses efter i sømmene. Men der bliver ikke en bred gennemgang af de uddannelser, som til sammen har mangedoblet antallet af udenlandske studerende. Det er konklusionen efter sidste uges møde i SU-forligskredsen.

SU-forligskredsen var sat i stævne onsdag, for at uddannelsesminister Ulla Tørnæs (V) kunne orientere om den seneste status over SU til udenlandske studerende i Danmark. Udviklingen betyder ifølge ministeren, at man allerede næste år kan overskride SU-forligets loft over udgifter til SU til gruppen af studerende EU-arbejdstagere.

Samtidig kunne ministeren fortælle, at hun iværksætter en undersøgelse af de engelsksprogede erhvervsakademiuddannelser.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00