Esben Lunde Larsen ny forskningsminister

DEBUT: Esben Lunde Larsen skal for første gang være minister, efter han søndag blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister.

Esben Lunde Larsen. 
Esben Lunde Larsen. Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Cecilie Gormsen

Danmarks nye uddannelses- og forskningsminister hedder Esben Lunde Larsen (V).

Det står klart, efter den nye statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sit nye ministerhold søndag formiddag.

"I dag er en stor dag i mit politiske liv. Lars Løkke Rasmussen har bedt mig indtræde i regeringen som uddannelses- og forskningsminister – en drømmepost, som jeg har takket ja til," skriver Esben Lunde Larsen på sin Facebookprofil.

Som ny uddannelses- og forskningsminister kommer Esben Lunde Larsen til at arbejde videre med det område, han har arbejdet med som ordfører. Og han er rigtig godt tilfreds med jobbeskrivelsen.

"Uddannelse er nøglen til frihed både for den enkelte og for samfundet, og jeg glæder mig til at fremme friheden i Danmark," skriver han på Facebook.

Venstre er en del af forliget om fremdriftsreformen, der skal få studerende hurtigere igennem de videregående uddannelser, og som tidligere uddannelses- og forskningsordfører har Esben Lunde Larsen siddet med ved forhandlingsbordet.

"Vi ønsker både fremdrift og nærhed til arbejdsmarkedet. Det drejer sig om praksisnære uddannelser, hvor man bruger undervisere fra erhvervslivet og inddrager aftagerne," sagde Esben Lunde Larsen til Altinget i april.

36-årige Esben Lunde Larsen fik 10.834 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds ved folketingsvalget 18. juni. Han er ph.d. i teologi fra Københavns Universitet, blev første gang valgt til Folketinget i 2011 og er tidligere viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Dokumentation

Blå bog: Esben Lunde Larsen

Alder: 36 år

Uddannelse: Ph.d. i teologi ved Københavns Universitet.

Tidligere viceborgmester og byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune

Valgt til Folketinget 15. september 2011 i Vestjyllands Storkreds. Genvalgt 18. juni 2015.

Tidligere uddannelses- og forskningsordfører og SU-ordfører.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00