EU's forskningsbudget bliver ren "fest og farver"

MIDLER: EU-Kommissionen foreslår en kæmpe stigning i budgettet for forskning og innovation, og det vækker bred jubel. Ét ønske går dog på mere fokus på forskning, der kan måles på bankbogen.
600 mia. euro vil EU-Kommissionen afsætte til forskning og innovation i perioden 2014-2020.
600 mia. euro vil EU-Kommissionen afsætte til forskning og innovation i perioden 2014-2020.
Tyson W. Lyall

Jeg tror, at det bliver fest og farver. Det siger jeg uden at blinke. Det bliver det for forskningen og for det danske samfund. Man vil kunne igangsætte projekter, der i sidste ende kommer borgerne til gavn. Det bliver også fest og farver for virksomhederne, fordi de reelt får en bedre tilgang til midlerne.

Birgit de Boissezon
Kontorchef, EU-Kommissionens generaldirektorat for forskning
Fakta

Det bliver lettere at få støtte fra Horizon 2020, fordi programmet er enklere opbygget end det nuværende og kun har ét regelsæt. Et af de primære mål er at afkorte den tid, der går, fra en deltager har ansøgt om tilskud, til pengene udbetales med 100 dage i gennemsnit.

Kommissionens forslag skal nu drøftes i Rådet og Europa-Parlamentet, så det kan vedtages inden udgangen af 2013.


Kilde: europa.eu
EU-Kommisionens forslag til rammeprogrammet for forskning og innovation for 2014-2020 bliver "fest og farver" for danske forskere, universiteter, virksomheder og samfundet som helhed.

Det mener i alt fald Birgit de Boissezon, kontorchef ved EU-Kommissionens generaldirektorat for forskning.

Hun var onsdag på talerstolen i Europa-Huset i Indre København for at præsentere rammeprogrammet, der har fået navnet Horizon 2020.

Programmet indeholder et budget på 80 mia. euro til forskning og innovation, og dét er Birgit de Boissezon ikke alene om at glæde sig over.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00