Finanslov lægger loft over uddannelsesbyggeri

BYGGERI: Staten strammer styringen med byggeriet på de selvejende uddannelser. Professionshøjskoler og universiteter advarer mod detailstyring.

Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby er en af de uddannelsesinstitutioner, der har haft flere større byggerier de seneste år. I fremtiden vil staten stramme kontrollen med den samlede mængde byggeri i uddannelsessektoren. <br>
Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby er en af de uddannelsesinstitutioner, der har haft flere større byggerier de seneste år. I fremtiden vil staten stramme kontrollen med den samlede mængde byggeri i uddannelsessektoren.
Foto: PR-foto/Alectia
Mads Bang

Det vil være meget, meget uheldigt, hvis man begynder at sætte begrænsninger op i forhold til at universitetet kan eksekvere, når man får en ekstern forskningsbevilling eller donation.

Claus Nielsen
Universitetsdirektør, DTU
Fakta
Byggeloft på uddannelser

De selvejende institutioner som nu skal ind under et fælles investeringsloft.

  • Universiteterne
  • Professionshøjskolerne
  • Erhvervsakademierne
  • Medie- og journalisthøjskolen
  • De maritime uddannelser 
  • De kunstneriske uddannelser
  • Gymnasier og erhvervsskoler

Kilde: Finansministeriet

Staten vil stramme styringen med byggeriet i uddannelsessektoren.

Det står klart, efter Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i sidste uge blev enige om, at der skal loft over, hvor meget de ellers selvejende uddannelsesinstitutioner må bruge på byggeri.

Finanslovsaftalen rummer en overordnet aftale, der betyder, at universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier og ungdomsuddannelser i fremtiden kan få besked på skure ned for byggeriet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00