Flertal: Uni'er skal være åbent land for lærerstuderende

FORHANDLINGER: Med den kommende reform af læreruddannelsen vil forligsparterne lade de studerende læse fag på universitetet. Også brugen af optagelsessamtaler rykker nærmere, mens KLM-faget stadig udgør den største knast i forhandlingerne.
For fremtiden skal lærerstuderende kunne tage fag på universiteterne. Sådan lyder det fra de ordførere, der i øjeblikket forhandler om en reform af læreruddannelsen.
For fremtiden skal lærerstuderende kunne tage fag på universiteterne. Sådan lyder det fra de ordførere, der i øjeblikket forhandler om en reform af læreruddannelsen.Foto: Heine Pedersen
Tyson W. LyallPer Bang Thomsen

Jeg vil kæmpe for, at det bliver lettere at tage fag på universiteterne. Hvis man skal undervise i eksempelvis dansk og tysk, så skal man også kunne læse dem på universitetet. Og hvis man vil undervise i naturfag, skal det også være muligt at læse på DTU. Der skal være tale om hele paletten.

Mai Henriksen
Forskningsordfører, Konservative
Lærerstuderende, der læser matematik på DTU, musik på konservatoriet eller historie på KU.

Det kan meget vel blive en af følgerne af den reform af læreruddannelsen, der i disse dage forhandles om.

En rundspørge blandt ordførerne fra forligskredsen (V, K, DF, S, SF og R, red.) viser nemlig, at der er politisk enighed om at lade de lærerstuderende prøve kræfter med universitetsstudier i løbet af deres uddannelse.

K: "Hele paletten"
I det udspil til en reform af læreruddannelsen, som uddannelsesminister Morten Østergaards (R) præsenterede forrige uge, nævnes muligheden for at åbne universiteterne for de lærerstuderende. Det skal blandt andet være muligt at tage historiefag på universitet som et fagelement i læreruddannelsen, står der i udspillet.

Dokumentation

Nuværende uddannelsesstruktur:
Pædagogiske fællesfag: 33 ECTS.
Linjefag: 144 ECTS.
Praktik: 36 ECTS.
Bachelorprojekt: 10 ECTS.
KLM: 17 ECTS.
I alt: 240 ECTS.

Regeringens skitse til ny uddannelse:
Pædagogik og lærerfaglighed: 50-80 ECTS.
Undervisningsfag: 120-150 ECTS.
Praktik: 30 ECTS.
Bachelorprojekt: 10-20 ECTS.
I alt: 240 ECTS.

 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00