Forskningsfinanslov uden overraskelser

FINANSLOV: Regeringen lægger op til en forskningsfinanslov uden overraskelser. Forskningsmidlerne fortsætter på et stabilt niveau, men uddannelsesministeren er bundet på en række områder op til forhandlingerne.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) står med en række bundne opgaver i de kommende forhandlinger om forskningens finanslov. Masseoptaget koster dyrt, mens sommerens vækstpakke har lagt beslag på i hvert fald en kvart milliard kroner. <br>
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) står med en række bundne opgaver i de kommende forhandlinger om forskningens finanslov. Masseoptaget koster dyrt, mens sommerens vækstpakke har lagt beslag på i hvert fald en kvart milliard kroner.
Foto: Kim Vadskær
Mads Bang
Fakta
Den sidste tirsdag i august fremlægger finansministeren regeringens forslag til finanslov. I de følgende måneder forhandler Folketingets partier om loven, der skal være vedtaget inden nytår.

Regeringen lægger op til at fastholde niveauet for midler til forskning i det forslag til finanslov, der bliver præsenteret tirsdag formiddag.

Ifølge Altingets oplysninger vil der være en lille vækst i forskningsbevillingerne, som lander på 21,4 milliarder kroner sammenlignet med 21,3 milliarder kroner sidste år.

Der er dog tale om så små rokeringer, at selv små beløb kan betyde, at der rundes op i stedet for ned. Ifølge de tal, som Altinget har haft adgang til, er der et lille fald i forskningens andel af BNP, som er gået fra 1,1 procent til 1,09 procent af BNP.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00