Globale udfordringer presser forskningen

ESOF: Forskningens forhold til samfundet og politikerne var til debat på den store ESOF-konference. Uddannelsesministeren opfordrede forskerne til at træde frem på scenen.
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil have forskerne længere frem i samfundsdebatten, så de kan være med til at løfte vidensniveauet.
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil have forskerne længere frem i samfundsdebatten, så de kan være med til at løfte vidensniveauet. Foto: PR-Foto/ESOF 2014
Mads Bang

Forskningens rolle som poltisk rådgiver, som værktøj i diplomatiets tjeneste og som samfundsudvikler var på programmet på den store ESOF-konference i København mandag, hvor uddannelsesministeren rundede af med en opfordring til forskerne om at blande sig mere i samfundsdebatten. 

Carlsbergfondets gamle æresbolig, hvor Niels Bohr boede i sine sidste 30 år, var ramme om en tætpakket skare af universitets- og forsknings-spidser fra alle dele af verden, da formanden for det nye Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, Jens Oddershede, havde inviteret til debat om nye trends i den internationale forskningspolitik.

To toprådgivere fra Storbrittanien og New Zealand, samt danske Flemming Besenbacher, formand for Carlsbergfondet, gav deres bud på, hvordan forskerne kan og skal være med til at præge internationalt samarbejde, rådgivningen af politikerne og håndteringen af de store udfordringer, samfundet står overfor.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00