Her er den justerede model for dimensionering

DIMENSIONERING: Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) forlænger indfasningen af den nye dimensioneringsmodel med et år. Samtidig lægger hun op til, at universiteterne skal skære 880 bachelorpladser om året.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen har justeret modellen for begrænsning af adgangen til en stribe uddannelser. Det overordnede mål om 4.000 færre uddannede fastholdes. <br>
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen har justeret modellen for begrænsning af adgangen til en stribe uddannelser. Det overordnede mål om 4.000 færre uddannede fastholdes.
Foto: Kim Vadskær
Mads Bang
Fakta

De tre justeringer i modellen
  1.  en udvidelse af indfasningen med et ekstra år frem til 2018
  2.  en ”oversættelse” af dimensioneringen på kandidatuddannelserne til et reduceret optag på bacheloruddannelserne på universiteterne
  3.  en fleksibilitetsgaranti på kandidatuddannelserne, så optaget på den enkelte institution på den enkelte kandidatuddannelse også i overgangsperioden kan omfatte 10 pct. andre end de juridiske retskravsbachelorer.

Kilde: ufm.dk

Kritikken af uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens (R) model til at begrænse optaget på uddannelser, der uddanner mange til ledighed, fører nu til en justering af forslaget.

Ministeren melder i dag ud til alle de videregående uddannelser, at modellen justeres for at imødekomme en del af kritikken.

Helt overordnet udskyder ministeren den fulde indfasning af modellen til 2018. Det vil sige at alle de videregående uddannelser har et ekstra år til at nå målet om at reducere optaget med cirka 4.000 studerende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00