Innovationsråd skyder huller i dansk førerposition

VERDENSMESTER: Dansk innovation er dårligere end sit rygte. Uddannelsesministerens eget forsknings- og innovationspolitiske råd, DFIR, kritiserer målestokken for innovation.

Foto: Presse og formidling/Syddansk Universitet.
Mads Bang

Vi er gode til input: Vi bruger mange ressourcer og uddanner mange ph.d.'er. Men vi er ikke så gode til at skabe arbejdspladser og for eksempel højteknologiske virksomheder.

Jens Oddershede
Formand, Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd

Dansk innovation er i europæsik topklasse. Det viser blandt andet EU's Innovation Union Scoreboard. Men det europæiske innovationsbarometer måler forkert, lyder kritikken nu fra Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, DFIR.

Det er tidligere SDU-rektor Jens Oddershede, som står i spidsen for udvalget, der først sidste år også fik innovationspolitikken som arbejdsfelt. Og Jens Oddershede og resten af rådet er særdeles kritisk i forhold til, om Innovation Union Scoreboard kan bruges til at sige noget om den danske innovationsevne. Han anerkender, at listen kan bruges til at sige noget om dele af innovationen i et land, men den giver ikke et dækkende billede.

Og når man ser bredere på dansk innovation, så er der problemer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00