Liberal Alliance afviser Sahl-Madsens taxametertanker

TAXAMETER: Der er ikke fodslag i blå blok for at lave en taxameterreform, der tilgodeser uddannelser med gode beskæftigelsesmuligheder. Liberal Alliance afviser videnskabsministerens planer.
Villum Christensen forsknings- og uddannelsesordfører for Liberal Alliance.
Villum Christensen forsknings- og uddannelsesordfører for Liberal Alliance.Foto: FT.dk
Jørgen Skadhede
Selv hvis regeringen vinder valget, ser videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsens (K) planer om en taxameterreform ikke ud til at blive til virkelighed.

Hun og regeringen kan således spejde langt efter et flertal for en reform af taxametersystemet, som tilgodeser de universitetsuddannelser, hvor de studerende efterfølgende har de bedste beskæftigelsesmuligheder.

De tanker er oppositionen imod, og hos den borgerlige lejr er Liberal Alliance heller ikke parat til at levere de afgørende mandater for sådan en reform. Partiet er enig i målsætningen, men ikke i midlerne.

LA: For lang reaktionstid 
"Vi mangler kandidater til det private erhvervsliv. Det går ikke, at alle bliver cand. mag. med udsigt til en fremtid i den offentlige sektor. Men det vil ikke virke i den virkelige verden at give taxameter efter uddannelsernes beskæftigelsessucces," siger Villum Christensen, der er forsknings- og uddannelsesordfører i Liberal Alliance og har en fortid som direktør for Syddansk Universitets campus i Slagelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00