Lobbyekspert skal føre forskningsråd ind i ny fond

GENVALG: Ny lovgivning, udflytning og en ny fond er hovedopgaverne for Peter Munk Christiansen. Den kritiske Aarhus-professor har fået to år mere på formandsposten i DFF.

Mads Bang
Foto: Det Frie Forskningsråd

De private fonde har overhalet de offentlige, og derfor er det endnu vigtigere, at der er nogen, der sikrer diversiteten

Peter Munk Christiansen
Bestyrelsesformand, Det Frie Forskningsråd

En af de forskningstopfolk, der har været hårdest i sin kritik af regeringens nedskæringer på forskningsområdet, Det Frie Forskningsråds bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen, er netop blevet udpeget til endnu to år på posten.

Har du ikke overvejet at kaste håndklædet i ringen efter en periode, hvor du har været meget uenig i regeringens dispositioner?
”Tanken har strejfet mig, men det er ikke mit take på det. Jeg får lyst til det modsatte, og nu står jeg ved roret, når man vil os mindre, og så vil jeg gerne være med til, at vi kommer tilbage,” siger Peter Munk Christiansen.

I sit daglige virke er Peter Munk Christiansen professor i statskundskab og leder af Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Her forsker han blandt andet i interessevaretagelse i det danske samfund.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00