Lunde-sager rammer Venstre og uddannelserne

ANALYSE: Esben Lunde Larsen (V) er havnet i strid modvind den seneste måned. Indtil videre har det ikke skadet hans politiske manøvrerum, men ministeren har fået alvorlige ridser i lakken.

Et veltilrettelagt efterår, hvor uddannelsesminister Esben Lunde Larsen har sat flueben ud for en række svære opgaver, bliver overskygget af sager om ministerens person. <br><br>
Et veltilrettelagt efterår, hvor uddannelsesminister Esben Lunde Larsen har sat flueben ud for en række svære opgaver, bliver overskygget af sager om ministerens person.

Foto: Kim Vadskær/Pressefoto
Mads Bang

De her sager kommer til at skygge, for der er i virkeligheden ikke særlig mange mennesker, som ved, hvordan han gør det på sit område. Så han bliver kendt for sådan nogle åndssvage sager.

Erik Holstein

Esben Lunde Larsen (V) har fået ridser i lakken, men ministeren har ikke lidt politisk skade af de mange sager om hans ph.d., cv og mulige habilitetsproblemer i en sag om vindmøller på hjemegnen. Sådan lyder vurderingen fra uddannelsessektoren og på Christiansborg.

Det har ellers ikke skortet på nyheder om uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen den seneste måned, først en sag om cv-fusk og siden beskyldninger om inhabilitet i forbindelse med en vindmøllesag. Endelig er ministeren kommet under beskydning for at have plagieret en lille del af sin ph.d.-afhandling.

Og her hvor regeringen snart runder halvårsdagen for valgsejren, så er det ikke hverken den nye aftale om fremdriftsreformen eller ministerens nærmest rutinerede håndtering af de svære milliardbesparelser på finansloven, som stjæler rampelyset. Det er manglende kildeangivelse på et Ove Kaj Pedersen-citat i en for de fleste vælgere ubetydelig afhandling om Grundtvig.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00