Massive protester redder næppe Teknologirådet

MODSTAND: Kritikken strømmer ind over Folketinget efter beslutningen om at nedlægge Teknologirådet. Flere ordførere indrømmer, at det gør indtryk. LA vil nu kigge sagen efter i sømmene, men det betyder næppe at rådet overlever.
Selv om protesterne mod lukningen af Teknologirådet "gør indtryk" på flere af forskningsordførerne, så ændrer det næppe på beslutningen om at lukke rådet.
Selv om protesterne mod lukningen af Teknologirådet "gør indtryk" på flere af forskningsordførerne, så ændrer det næppe på beslutningen om at lukke rådet. Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall
Fakta
Teknologirådets bevilling på finansloven er på 10,5 mio. kr. i 2012. Besparelsen ved nedlæggelsen vurderes i 2012 at være 6 mio. kr. på grund af den rent praktiske afvikling af rådet. I de følgende vil den samlede bevilling kunne spares. Det vil sige 10,3 mio. kr. i 2013, 10,1 mio. kr. i 2014 og 9,9 mio. kr. i 2015.

Da rådet er oprettet ved lov, skal det nedlægges ved lov. Lovforslag om nedlæggelse fremlægges mandag den 21. november 2011 og forventes vedtaget inden jul.


Kilde: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Alle Folketingets partier skrev i sidste uge under på en aftale, der betyder, at Teknologirådet må lukke.

Det giver ca. 10 mio. kroner ekstra i statskassen fremover. Men samtidig har politikerne fået en række utilfredse aktører på nakken.

Senest har EPTA, et netværk af europæiske søsterorganisationer, sendt et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

Budskabet er klart. Nedlæggelsen af Teknologirådet er en fejl.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00