Debat

Nyt panel diskuterer permanent dimittendkrise

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget: forskning diskuterer den kommende måned de seneste års permanente dimittendkrise. Mød det nye debatpanel her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dimittendledigheden har nu i flere år været høj. Trods masser af snak og langsigtede mål om at øge de studerendes muligheder for beskæftigelse, så er en stor gruppe dimittender i dag fanget i arbejdsløshed. Er der behov for en særlig politisk indsats?

Altinget har bedt en række politikere, centrale aktører og organisationer om at give deres bud på, hvad der skal til for at forebygge den høje dimittendledighed, og hvem der bør gøre noget. Følg debatten i den kommende måned.

 

Finn Rosendal Larsen Finn Rosendal Larsen har været formand i Akademikerne siden 2013. Før det har han været ansat i TDC og gennem årene været medlem af Ingeniørforeningens hovedbestyrelse. Finn R. Larsen er uddannet teknikumingeniør fra Aarhus Teknikum.

 

Yasmin Davali Yasmin Davali er formand for Danske Studerendes Fællesråd. Den 26-årige Yasmin har netop færdiggjort sin bachelor i socialvidenskab på Roskilde Universitet, hvor hun er næstformand for Studenterrådet. Desuden har hun tidligere været repræsentant for DSF. Yasmin Davali ønsker som leder af DSF bl.a. en ny diskussion af fremdriftsreformen, som er udskældt blandt mange studerende, og regner også med at skulle kæmpe for at bevare retskravet, der i dag sikrer alle studerende retten til at læse en kandidatuddannelse. Yasmin Davali er født og opvokset i Sønderborg med en dansk mor, iransk far og to yngre brødre.

 

Jeppe Bruus Jeppe Bruus Christensen (S), MF, Socialdemokraternes ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser samt formand for den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling. Han er desuden medlem af en række udvalg inden for sine politiske områder. Jeppe Bruus har tidligere arbejdet som kommunikationschef i LO.

 

Tue Anders JohanssonTue Anders Johansson er 26 år og er født i Helsingør. Tue læser statskundskab på 9. semester på KU. Han har undervejs i sit studie også taget et enkelt år på performance design på RUC. Tue var først ansat i Djøf som sekretariats koordinator, inden han forlod studenterjobbet til fordel for at blive aktiv i Djøf Studerendes bestyrelse. Sidste år blev Tue valgt til formand i Djøf Studerende og har siden styret delforeningen igennem mange nye organisatoriske omstillinger og uddannelsespolitiske debatter.  

 

Mie Dalskov PihlMie Dalskov Pihl er privatøkonom i AE med speciale inden for uddannelse, indkomster og familieøkonomi. Hun er ansat i AE’s mikroøkonomiske gruppe, der arbejder med register- og fordelingsanalyser. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 2008 med speciale inden for statistik og kvantitativ metode. Hun har tidligere været ansat i Finansministeriet, Arbejdsmarkedsstyrelsen og hos analyseinstituttet Megafon. Mie har tidligere undervist på økonomistudiet på Københavns Universitet i kvantitative metoder og sidder i dag med i redaktionspanelet for Samfundsøkonomen hos DJØF.

 

Lennart Damsbo-AndersenLennart Damsbo-Andersen (S), MF, Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører samt ordfører for landdistrikter og øer. Han er udlært tømrer og tidligere borgmester i Nysted Kommune. I 2014 blev han udnævnt til posten som statsrevisor. Han er desuden medlem af en bred vifte af udvalg inden for sine politiske områder.

 

Charlotte Rønhof Charlotte Rønhof er forsknings- og uddannelsespolitisk chef, i Dansk Industri. Charlotte Rønhof har arbejdet både i det private erhvervsliv og som forsker på DTU, inden hun kom til Dansk Industri. Hun er uddannet mejeriingeniør fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og har desuden en HD i ledelse, organisation og strategi fra CBS.

 

Mette Fjord Sørensen Mette Fjord Sørensen er uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har desuden en journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mette har tidligere været ansat som politisk konsulent for Det Konservative Folkeparti og DI og som forskningsassistent ved SFI.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00