Debat

Nyt debatpanel diskuterer uddannelsestaxameter

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget: forskning diskuterer den kommende måned den bebudede ændring af uddannelsestaxameteret. Mød det nye debatpanel her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Uddannelsesministeren har lagt op til et eftersyn af uddanneslestaxameteret, og der er blandt andet en konsulentundersøgelse af det nuværende system på vej.

Men hvilke veje kan politikerne gå, og hvilke faldgruber er der, når der skal laves politisk kirurgi på uddannelsessektorens økonomiske hovedpulsåre. Altinget har bedt en række centrale aktører og organisationer om at give deres bud på et nyt system. Skal der en helt ny model på bordet, eller er det nok at skrue på den nuværende model? Følg debatten i den kommende måned.

 

Harald Elmo MikkelsenHarald Mikkelsen, rektor for VIA University College og formand for Danske Professionshøjskoler. Uddannet cand.scient. i geologi fra Aarhus Universitet. Ph.d. i geologi fra Aarhus Universitet. Han er tidligere rektor for CVU Midt-Vest. Medlem af Vækstfonden for Region Midtjylland og formand for bestyrelsen for NTS-centret, det nationale center for undervisning i natur, teknik og sundhed.

Fakta

Bland dig i debatten!

Send dit debatindlæg til [email protected].

 

Jannik Schack LinnemannJannik Schack Linnemann, politisk chef i Tænketanken DEA. Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Har tidligere arbejdet som forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv og som chefkonsulent i Dansk Handel og Service (Dansk Erhverv). Han har også været ansat som ministersekretær i det daværende Videnskabsministerium og som fuldmægtig i Undervisningsministeriet.

 

Mette Fjord SørensenMette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv. Uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har desuden en journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har tidligere været ansat som politisk konsulent for Det Konservative Folkeparti og DI og som forskningsassistent ved SFI.

 

Susanne BjerregaardSusanne Bjerregaard, direktør i Danske Universiteter. Blev cand.mag. i dansk og engelsk fra KU i 1983 med et speciale om glæderne ved den ulykkelige kærlighed – fra Werther og frem. Har tidligere været strateg i udviklingsafdelingen for et teleselskab og ledede selskabets brugerforsøg med datatrafik. Har været sekretariatschef i sammenslutninger af Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS). Blev i 2001 offentligt ansat som direktør i Rektorkollegiet.

 

Birgit BangskjærBirgit Bangskjær, chefkonsulent i Akademikerne. Uddannet cand.merc. fra CBS i 1992. Hun har arbejdet som chefkonsulent i 13 år og har, før hun kom til AC, været chefrådgiver i Dansk Handel og Service (Dansk Erhverv), analytiker i A.T. Kearney og konsulent i Kandidatformidlingen ved S.A. Vikarbureau.

 

Jens Bob Bohlbro Bob Bohlbro, formand for Lærerstuderendes Landskreds. Født i 1984 i Vejen, Ribe. Uddannet fra læreruddannelsen Blaagaard/KDAS ved Professionshøjskolen UCC. Han kommer senest fra en stilling som lærer på Sortedamsskolen. Derudover har han også haft sin egen virksomhed, været foredragsholder og konsulent for et større dansk konsulenthus, hvor han underviste i ledelse, kreativitet og organisationsudvikling.

 

Per Stig MøllerPer Stig Møller (K), MF, fhv. mimister. Uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, dr. phil.. Han var medarbejder i Det Berlingske Hus i 1967-72 og lektor ved Sorbonne i Paris i 1974-76. I DR var han først kulturredaktør, så souschef og programchef i 1973-84. Derudover var han i 1985-86 næstformand og formand i 1986-87 for Radiorådet. I 1984 blev Per Stig Møller MF for Det Konservative Folkeparti. Per Stig Møller har beklædt en lang række ministerposter: Han var i 1990-93 miljøminister, 2001-10 udenrigsminister, 2010-11 kulturminister. I marts 2011 overtog Per Stig Møller posten som kirkeminister, samtidig med at han fortsatte som kulturminister. Disse poster beklædte han frem til regeringens afgang i oktober 2011. Herefter beklæder han en række ordførerskaber, han er bl.a. kirke- og udenrigsordfører.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00