Forskningspolitikere får nyt redskab med Forsk2025

INTERVIEW: Den faglige rådgivning af forskningspolitikerne får et løft med det nye FORSK2025-katalog, fortæller styrelsesdirektør Hans Müller Pedersen. Politikerne får en ny mulighed for at prioritere mere overordnet.

Styrelsesdirektør Hans Müller Pedersen fortæller, at det nye Forsk2025-katalog har appel ud over den traditionelle universitetsforskning. <br>
Styrelsesdirektør Hans Müller Pedersen fortæller, at det nye Forsk2025-katalog har appel ud over den traditionelle universitetsforskning.
Foto: Morten Jerichau/Udannelses- og Forskningsministeriet
Mads Bang

Hvad skal danske forskere kaste sig over de næste fem år? Hvilke områder har størst potentiale, og hvilke skal måske nedprioriteres? Det er nogle af de spørgsmål, som Uddannelses- og Forskningsministeriets helt nye Forsk2025 prøver at give et fagligt bud på.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har kørt den lange og omfangsrige proces med at skabe kataloget i samspil med over 100 interessenter. De har leveret cirka 476 bidrag, som nu er blevet skåret ind til fire hovedområder og 19 delfelter, som politikerne kan bruge i deres prioritering.

”Det er det bedste, vi indtil nu har lavet. Jeg synes, det er en gradvis både procesmæssig – men også indholdsmæssig forbedring fra de to seneste,” siger Hans Müller Pedersen med henvisning til forgængerne. Direktøren mener, at de strategiske kataloger over de seneste ti år har fået en stigende betydning som fælles reference i diskussioner af forskningsprioriteringer på alle niveauer i sektoren.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00