Debat

Nyt panel diskuterer Innovationsfonden

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget: forskning diskuterer den kommende måned Innovationsfondens første år. Mød det nye debatpanel her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Innovationsfonden har eksisteret i omkring et år, som er gået med at strømline støttesystemet, lave strategi og tilløb til de første strategiske partnerskaber. Men er fonden synlig nok, hvor har den gjort en forskel, og hvornår begynder vi at se effekten af, at Folketinget har skabt en innovationsfond med et årligt budget på mere end 1,5 milliarder kroner?

Vi har bedt en række organisationer, forskere og politikere om at bedømme fondens første år og stikke kursen ud for det kommende år. Panelet består indtil videre af:

 

Peter Høngaard Andersen Peter Høngaard Andersen har siden 1. april 2014 været direktør for Innovationsfonden. Han har 25 års ledelseserfaring, senest som Vicekoncerndirektør og Koncerndirektør i medicinalvirksomheden Lundbeck og interim CEO for European Brain Council. I årenes løb har Peter Høngaard Andersen været involveret i opstart af en række biotekvirksomheder, og han står bag en betydelig videnskabelig produktion og en række patenter.

Jens Oddershede  Formand for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, Jens Oddershede. Han er professor, dr.scient. i kemi ved Institut for Fysik og Kemi på Syddansk Universitet, hvor han var rektor fra 2001. Jens Oddershede var formand for Rektorkollegiet fra 2005. Han forlod begge posterne i januar 2014 og vendte tilbage til en stilling som professor på SDU fra 1. maj 2014. Jens Oddershede har udover sit akademiske virke en lang række bestyrelsesposter og har været medlem af en række forskningsrådgivende råd og udvalg.

Charlotte Rønhof Charlotte Rønhof er forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Industri. Charlotte Rønhof har arbejdet både i det private erhvervsliv og som forsker på DTU, inden hun kom til Dansk Industri. Hun er uddannet mejeriingeniør fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og har desuden en HD i ledelse, organisation og strategi fra CBS.

Liv Holm Andersen 27-årige Liv Holm Andersen er medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Hun blev medlem af Radikales hovedbestyrelse i 2009 og blev valgt i Folketinget i 2011. Da retsordfører Jeppe Mikkelsen ikke genopstiller, er hun klar favorit til igen at sætte sig på det andet østjyske R-mandat efter partiformand Morten Østergaard. Hun er både uddannelses- og forskningsordfører, bolig-, psykiatri-, og ligestillingsordfører. Liv Holm Andersen har en BA i statskundskab fra Aarhus Universitet.

Jens Henrik Thulesen Dahl Jens Henrik Thulesen Dahl er 54 år og uddannet civilingenør fra Aalborg Universitet. Han har været medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2011 og er uddannelses- og forsknings og forebyggelsesordfører. Derudover er Jens Henrik Thulesen Dahl medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Uddannelses- og Forskningsudvalg, Socialudvalg samt Sundheds- og Forebyggelsesudvalg.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00