Øget fokus på kontrol med forskningsmidler

FORSKNINGSMIDLER: Den lange række af sager om misbrug med eksterne forskningsmidler på sygehusene har øget fokus på kontrollen med forskningspenge. De største private fonde følger sagerne tæt.

Mads Bang
Fakta
Igen tirsdag skal Region Hovedstadens forretningsudvalg orienteres om status på gennemgangen af alle regionens brug af eksterne forskningsmidler. Siden Jyllands-Posten sidste år afslørede, at en række læger har svindlet med forskningsmidler, har regionen politianmeldt fem læger og er nu i gang med en omfattende undersøgelse af alle forskningsprojekter med brug af eksterne midler.

Uorden i bilag og en lidt for kreativ tilgang til forskningsmidler har ført til, at Region Hovedstaden i sommer har politianmeldt den femte medarbejder for mandatsvig.

Den store sag på Rigshospitalet har ført til øget fokus på kontrollen med de mange forskningsmidler, der deles ud i både offentligt og privat regi. Det er dog indtil videre kun i regionerne, at sagen har ført til større undersøgelser.

Sagerne på Rigshospitalet drejer sig ifølge de åbne dokumenter, Region Hovedstaden har lagt frem indtil videre, kun om eksterne midler. Det er dog ikke præciseret, hvor pengene kommer fra. Region Hovedstaden har nu iværksat et større kontrolarbejde, og regionen åbner også for, at der kan være sket misbrug af interne midler.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00