Pind: Staten skal ikke forske i atomkraft

ENERGIFORSKNING: De offentlige konkurrenceudsatte forskningsmidler skal ikke gå til kernekraft, men kun de energikilder, som indgår i det danske energisystem, mener forskningsministeren. Alligevel skal eventuelle barrierer for forskning i thorium undersøges i foråret.

Foto: Lars Svankjær
Morten Øyen

Derfor er det også hensigtsmæssigt, at de konkurrenceudsatte forskningsmidler fokuserer på de energiteknologier, som vi ønsker, skal indgå i det danske energisytem.

Søren Pind (V)
Uddannelses- og forskningsminister

Forskningsminister Søren Pind (V) har ingen planer om, at staten skal støtte forskning i atomkraftbaseret thoriumteknologi. Det fremgår af et nyt skrifligt svar til Socialdemokraternes energiordfører Jens Joel (S).

I regeringsgrundlaget hedder det, at ”regeringen vil fjerne eventuelle barrierer for forskning i thoriumbaserede teknologier.” Formuleringen kom med efter stort ønske fra Liberal Alliance.

Men i ministersvaret til Joel skriver Pind, at det er regeringens opfattelse, at ihverfald de offentlige konkurrenceudsatte forskningsmidler skal fokuseres på andre energiteknologier.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00