Radikale angriber baggrund for SU-omlægning

SU: Ida Auken kalder det pinligt, at udenlandske studerende bruges som grundlag for en omlægning af SU'en.

Ida Auken mener slet ikke, at antallet af vandrende arbejdstagere fra andre EU-lande er så stort et problem, at det berettiger til en omlægning af SU'en. <br><br>
Ida Auken mener slet ikke, at antallet af vandrende arbejdstagere fra andre EU-lande er så stort et problem, at det berettiger til en omlægning af SU'en.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang
Fakta
Vandrende arbejdstagere. 
Danmark har siden en afgørelse ved EU-Domstolen i 2012 været forpligtet til at give SU til vandrende arbejdstagere, der arbejder ti-tolv timer om ugen ved siden af studierne.

I 2015 var der 7.653 personer, der fik tildelt SU på baggrund af status som vandrende arbejdstager.

Regeringen har foreslået en omlægning af SU'en og blandt andet peget på, at en voldsom stigning i antallet af studerende fra andre EU-lande gør det nødvendigt at omlægge den danske studiestøtte.

Nu angriber Radikales uddannelsesordfører regeringen for at bruge de udenlandske studerende som undskyldning for omfattende besparelser.

”Det er pinligt, fordi det er så tydeligt, at man giver nogle andre skylden for en besparelse, man gerne vil gennemføre,” siger Ida Auken og tilføjer, at det samtidig er helt forkert at gå efter en lille gruppe udlændinge, som kommer til at bidrage med en minimal del af besparelsen, som lander på 3,3 milliarder om året.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00