Reaktioner på loftet over gratis uddannelse

REAKTION: En række organisationer langer ud efter regeringens overraskende melding om, at der skal loft over, hvor mange gratis videregående uddannelser man kan få.

FTF's formand Bente Sorgenfrey har været en af de skarpeste kritikere af regeringens loft over gratis videregående uddannelse. Hun kalder aftalen perspektivløs og uforståelig. <br>
FTF's formand Bente Sorgenfrey har været en af de skarpeste kritikere af regeringens loft over gratis videregående uddannelse. Hun kalder aftalen perspektivløs og uforståelig.
Foto: Pressefoto, FTF
Mads Bang

Oppositionspartierne var hurtigt ude med en skarp kritik af regeringens aftale med S og DF om at begrænse adgangen til gratis uddannelse.

Kritikken bakkes op af en række faglige organisationer, mens en enkelt erhversorganisation har været ude og bakke loftet op.

Akademikere: Perspektivløst
Akademikernes formand Lars Qvistgaard frygter, at de nye regler vil føre til uhensigtsmæssige frafald, hvor studerende undlader at færdiggøre deres uddannelse for ikke at afskære sig muligheden for at skifte spor undervejs.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00