S mangler detaljer om udspil for at fastlægge sin holdning

BEVILLING: Socialdemokratiet har endnu ikke taget endelig stilling til forslaget om en ny bevillingsstruktur. Overordnet mener de dog, at kvalitet i uddannelse kommer gennem flere penge til området.

Søren Pind har præsenteret et udspil til et nyt bevillingssystem. S har dog brug for flere detaljer, før de kan tage stilling.
Søren Pind har præsenteret et udspil til et nyt bevillingssystem. S har dog brug for flere detaljer, før de kan tage stilling.Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Jeg skal se det fulde billede af udspillet, fordi djævlen ligger i detaljen.

Mette Reissmann (S)
Uddannelses- og forskningsordfører
Fakta
Grundelementer i forslag til et nyt bevillingssystem

Forslaget til nyt bevillingssystem har tre grundelementer:

  • Grundtilskud (cirka 20 procent)
  • Aktivitetstilskud (cirka 70 procent)
  • Kvalitets- og resultattilskud (cirka 10 procent)

Lige knap 40 spørgsmål.

Vi er måske mere pragmatiske og siger, at det er dejligt med flere penge, hvis vi finder det – og der er behov for det på flere områder – men hvis det ikke er muligt, handler det om at få mest mulig kvalitet ud af det, der er.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Uddannelses- og forskningsordfører

Så mange er der blevet sendt videre til Uddannelses- og Forskningsministeriet for at få belyst manglende detaljer i udspillet om en ny bevillingsstruktur, som uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) præsenterede i starten af maj.

Socialdemokratiet er afsender på mange af de spørgsmål, fordi det er helt centralt for partiet, at de områder bliver belyst, før de rent faktisk kan tage endelig stilling til, hvad de mener om den foreslåede struktur.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00