Søren Pind lægger an til ny forskningspolitik

FORSKNING: Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har inviteret en række topfolk i den danske forskningsverden til møde som startskud på arbejdet med et forskningspolitisk udspil.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) mødes i slutningen af marts med en række topfolk fra forskningsverdenen som inspiration for et forskningspolitisk udspil, som forventes klar i efteråret.<br>
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) mødes i slutningen af marts med en række topfolk fra forskningsverdenen som inspiration for et forskningspolitisk udspil, som forventes klar i efteråret.
Foto: Lars Svankjær/Uddannelses- og Forskningsministeriet
Mads Bang

Globaliseringsindsatsen var en enorm økonomisk saltvandsindsprøjtning, men forbedringen i performance var allerede begyndt tidligere.

Jens Oddershede
Formand, Danmarks Forsknings- og Innvoationspolitiske Råd
Fakta
Stor analyse af forskningens effekt

Uddannelses- og Forskningsministeriets udvalg skal undersøge den økonomiske effekt af forskning på fem delområder. Udvalget skal analysere effekten af:
  1. Offentlig forskning via privat forskning og udvikling
  2. Forsknings- og innovationsfremmeordninger
  3. Skatteincitamenter for privat forskning og udvikling
  4. Forskningsbaseret uddannelse
  5. Samlede samfundsøkonomiske effekter







Kilde: Ufm.dk

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har inviteret forskningstoppen til et indledende møde forud for et nyt politisk udspil på forskningsområdet.

Rektorerne fra landets universiteter og en række topfolk fra både offentlige og private forskningsfonde skal sidst på måneden mødes med uddannelses- og forskningsministeren og diskutere strategi og visioner for dansk forskning. Det bekræfter ministeriet over for Altinget.

Jens Oddershede, formand for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, Dfir, er blandt de inviterede til mødet, og han mener, at der er en række centrale spørgsmål, der skal findes svar på.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00