Strid om retten til masteruddannelse fortsætter

MASTER: Danske Professionshøjskolers nye formand vil have masteruddannelser på bordet, hvis der skal ændres i uddannelsesstrukturen. Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) er ikke klar til at åbne op, men overvejer masterområdet.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) er ikke umiddelbart klar til at imødekomme formanden for Danske Professionshøjskoler Harald Mikkelsen, som er gået i offensiven for at sikre professionshøjskolerne ret til at udbyde masteruddannelser. <br>
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) er ikke umiddelbart klar til at imødekomme formanden for Danske Professionshøjskoler Harald Mikkelsen, som er gået i offensiven for at sikre professionshøjskolerne ret til at udbyde masteruddannelser.
Foto: Danske Professionshøjskoler
Mads Bang

Vores holdning er, at det er en nødvendighed. Det handler om, at de professionsbachelorer, der videreuddanner sig med masteruddannelser, ofte uddanner sig ud af professionen.

Harald Mikkelsen
Rektor VIA Unicversity College, formand Danske Professionshøjskoler
Fakta
Masterbekendtgørelsen betyder, at professionshøjskoler ikke selv kan udbyde masteruddannelse. En af de centrale bestemmelser er reglen om, at en master skal have samme niveau som en kandidatuddannelse.

§ 3. En masteruddannelse gennemføres på et niveau, der svarer til en kandidatuddannelse.


Kilde: Masterbekendtgørelsen

Professionshøjskolerne vil have lov til at efter- og videreuddanne deres egne dimittender på masterniveau. Og jo før jo bedre.

Harald Mikkelsen, rektor på Via University College og formand for Danske Professionshøjskoler er gået i offensiven for at få lov til at udbyde master-uddannelser på professionshøjskolerne. I et debatindlæg på Altinget slår Harald Mikkelsen til lyd for, at der hurtigst muligt åbnes op.

”Vores holdning er, at det er en nødvendighed. Det handler om, at de professionsbachelorer, der videreuddanner sig med masteruddannelser, ofte uddanner sig ud af professionen,” siger Harald Mikkelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00