Tørnæs kaldt i samråd om styringseftersyn

EFTERSYN: Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) skal forklare det kommende eftersyn af styringen af de videregående uddannelser. Socialdemokraterne har kaldt ministeren i samråd.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs skal forklare sit bebudede styringseftersyn af uddannelsessektoren i et samråd i Folketinget.<br>
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs skal forklare sit bebudede styringseftersyn af uddannelsessektoren i et samråd i Folketinget.
Foto: Kim Vadskær/Uddannelses- og Forskningministeriet
Mads Bang

Jeg vil gerne vide, hvad hun selv ønsker med det. Styringseftersynet er i og for sig fint nok. Afbureaukratisering kan gøre ting bedre, men i samme moment har hun skrevet om dimensionering og beskæftigelse.

Mette Reissmann (S)
Uddannelses- og forskningsordfører
Fakta
Om eftersynet

"Styringseftersynet skal ses i sammenhæng med indførelse af institutionsakkreditering, dimensionering og arbejdet med et nyt bevillingssystem. Et væsentligt element i eftersynet vil være en ekstern kortlægning af erfaringer og perspektiver på styringen."

Kilde: Uddannelses- og forskningsministeriet

Styringen af de videregående uddannelser er et sammensurium af økonomi, regler og aftaler. Det er baggrunden for at uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) for nylig bebudede et eftersyn af den samlede palette af styringsinstrumenter.

Eftersynet kommer efter ministeriet allerede er gået i gang med at kigge på uddannelsernes økonomiske styring.

Socialdemokraternes forsknings- og uddannelsesordfører Mette Reissmann har kaldt ministeren i samråd om eftersynet, blandt andet for at få afklaret, hvorfor eftersynet bliver lanceret midt i dialogen om tilskudssystemet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00