Overblik: Fra fond til forsker i sommerferien

FONDE: De danske fonde har ikke holdt sommerferie. Altinget giver derfor et overblik over de projekter, som blandt andre TrygFonden, Novo Nordisk Fonden og Nordea-fonden har støttet over de seneste 6 uger.

Nordea-fonden har doneret 16,5 millioner kroner til Tøndermarsken.
Nordea-fonden har doneret 16,5 millioner kroner til Tøndermarsken.Foto: /ritzau/Adrian Joachim
Kiki Qvistgaard

Der har ikke været stille i fonds-Danmark i løbet af sommerferien. Særligt Nordea-fonden har været i sommerhumør og doneret mere end 25 millioner kroner til natur- og kulturprojekter.

12 millioner fra Det Frie Forskningsråd
Uge 26 var en gylden uge for danske forskningsprojekter. Det Frie Forskningsråd donerede 12 millioner kroner til to forskningsprojekter på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

Og så gav Nordea-fonden, Velux Fonden og NEYE-fonden sammenlagt over tre millioner kroner til hhv. skoleelevers naturvidenskabelige kompetencer, forskning i medicinsanering samt antabus' effekt på brystkræft.

Se hele overblikket her

TrygFonden sætter fokus på børns trivsel
Børnene fik særlig opmærksomhed fra TrygFonden i uge 27, hvor trivsel og helbred var i fokus. Anders Grøntved, forsknings- og centerleder ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, modtog seks millioner kroner til forskning i folkeskolereformens konsekvenser for elevernes fysiske aktivitet. 

Derudover fik Børns Voksenvenner, Bedre Psykiatri Ungdom og Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere (TUBA) donationer fra fonden.

Og så var det også i uge 27, at Nordea-fonden trak det store checkhæfte frem. 16,5 millioner kroner gik til Tøndermarsken og ni millioner kroner til projektet M/S Bibiana – Danmarks første kunstskib for børn. 

Se hele overblikket her

Tre forskere forgyldt af Novo Nordisk Fonden
I midten af juli ramte sommerstemningen dog også fondene, og uge 28, 29 og 30 bød på kun to donationer. 

0:000:00