Professionshøjskoler vokser uden for storbyer

UDDANNELSE: Optaget på professionshøjskolerne i de største byer er stagneret, viser tal fra professionshøjskolerne selv.

De regionalt forankrede professionshøjskoler har oplevet lige stå stor vækst som i de største byer, lyder det fra Danske Professionshøjskoler. <br>
De regionalt forankrede professionshøjskoler har oplevet lige stå stor vækst som i de største byer, lyder det fra Danske Professionshøjskoler.
Foto: Pr-foto/Via
Mads Bang

En ny opgørelse fra professionshøjskolerne viser, at der de seneste år har været en stabil fordeling af optaget i de fire største byer og i resten af landet.

Danske Professionshøjskoler og Professionshøjskolen Metropol har set nærmere på tallene, efter en undersøgelse i sidste uge pegede på, at flere og flere unge over de seneste 25 år er flyttet til byerne for at studere.

Undersøgelsen, som er lavet af professor Hans Skifter Andersen, pegede blandt andet på en udvikling, som er accelereret over de seneste årtier.

I den forbindelse konstaterede Hans Skifter Andersen, at en af de overraskende konklusioner i undersøgelsen var netop den stærkt stigende effekt af unges studievalg på fraflytning i yderområder.

Men den nye opgørelse viser, at professionshøjskolerne i de største byer ikke har oplevet den udvikling de seneste år.

Kilde: Indberetninger til ministeriet fra Professionshøjskolerne

Optaget på professionshøjskolerne viser en stor vækst i perioden, men den har altså ikke fordelingsmæssigt ændret på balancen mellem de største byer og resten af landet.

 

0:000:00