V-ordfører stopper i Folketinget

EXIT: Venstre skal have ny uddannelses- og forskningsordfører Tidligere VU-formand Jakob Engel-Schmidt siger farvel til politik og stopper i Folketinget per 1. oktober.

Foto: Ritzau/Jens Dresling
Emma Qvirin HolstSøren Kristiansen Jacobsen DammKasper Kaasgaard

Den unge uddannelses- og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt er færdig med politik.

Han forlader 1. oktober sin plads i Folketinget til fordel for en stilling som direktør på sin gamle arbejdsplads, uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

”Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med nogle nye spændende projekter på Niels Brock, som jeg har valgt at takke ja til. Det er en af de sværeste beslutninger at forlade Folketinget, men jeg føler, at tiden er inde til at prøve noget nyt,” siger Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse.

Før sin tid i Folketinget har Jakob Engel-Schmidt været formand for Venstres Ungdom fra 2009 til 2011, og han har været politisk aktiv siden han var 13 år gammel, hvor tiden er gået med arbejde i både VU og Venstre, som medlem af Folketinget og som byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk.

"Jeg er ikke længere forelsket i dansk politik. Jeg har tumlet med beslutningen i et halvt års tid. Og hvis man ikke virkelig brænder for politik, så går det altså ikke. Og jeg kom jo også ind på Christiansborg på et afbud, så jeg tænker, at det også er ok, at jeg nu vælger en anden vej på den her måde,” siger Jakob Engel-Schmidt til Altinget.

Er du så helt færdig i dansk politik?

"Jeg synes faktisk, Enhedslisten har fat i noget med det, at man kan være i politik i en periode og så måske tage en afstikker til et job uden for murene, og så, hvis passionen igen melder sig, vende tilbage med ny inspiration og måske et skarpere blik på virkeligheden," siger Jakob Engel-Schmidt.

Han tilføjer, at han ikke har i sinde at forlade Venstre.

"Der er ikke nogen, der smækker med døren," siger han.

0:000:00