Dan Jørgensen igangsætter tiltag efter kras kritik af Energinet

Energinets håndtering af outsourcing af it-infrastruktur til KMD og IBM kan have truet den danske forsyningssikkerhed, konkluderer Rigsrevisionen i ny beretning. Det er en kritik, der skal tages meget seriøst, siger ministeren.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Klimaminister Dan Jørgensen (S) har allerede taget de første skridt, efter Rigsrevisionen i en ny beretning konkluderer, at det statsejede Energinets outsourcing af samfundskritisk it-infrastruktur kan have kompromitteret forsyningssikkerheden.

Beslutningen blev taget på trods af en meget høj risiko for cyberspionage og cyberkriminalitet i forhold til Energinets it-infrastruktur og på trods af Rigsrevisionens gentagne påpegning af sikkerhedsrisici ved outsourcingen.

Statsrevisorerne

”Energinet har ansvar for samfundsvigtig infrastruktur, så det er en kritik, der skal tages meget seriøst,” siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Energinet har heller ikke i tide orienteret Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet om outsourcingen, selvom Energinet ifølge loven er forpligtet til at orientere om væsentlige forhold i virksomheden.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00