Dansk Affaldsforening bliver til Brancheforeningen Cirkulær: ”Klima er blevet det altoverskyggende tema”

På fredag skifter Dansk Affaldsforening navn og bliver til Brancheforeningen Cirkulær. Navneskiftet skal matche selvforståelsen og de nye debatter, som foreningen vil kaste sig ind i, siger direktør.

Dansk Affaldsforening bliver til Brancheforeningen Cirkulær, som vil have større fokus på hele affalds-værdikæden. Her billede af affaldssortering på villavej i Ballerup. 
Dansk Affaldsforening bliver til Brancheforeningen Cirkulær, som vil have større fokus på hele affalds-værdikæden. Her billede af affaldssortering på villavej i Ballerup. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Affald er ikke længere bare affald.

Og 1. september er Dansk Affaldsforening heller ikke længere Dansk Affaldsforening, for der bliver foreningen i stedet til Brancheforeningen Cirkulær.

Vi blev født ud af en miljøopgave, og vi har i lang tid nok mest set det med klima som noget med CO2 fra affaldsforbrænding og diesellastbiler. I dag er det bare et alt for snævert fokus.

Jens Bomann Christensen
Brancheforeningen Cirkulær (Det tidligere Dansk Affaldsforening)

”Navneskiftet handler om, at navnet i højere grad skal matche selvforståelsen blandt vores medlemmer. Tidligere tænkte mange af dem, at de arbejdede med affaldshåndtering, men i dag går flere og flere på arbejde for at skabe en mere cirkulær økonomi,” siger Jens Bomann Christensen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00