Danskere kan spare knap 23 millioner kroner på vandregningen

EFFEKTIVISERING: Med et nyt projekt har Skanderborg Forsyning reduceret sit energiforbrug markant. Det kan i sidste ende betyde billigere vand landet over.

Skanderborg Vandforsyning har reduceret energiforbruget med 15 procent. Samme projekt på landsplan vil betyde en besparelse på knap 23 millioner kroner.
Skanderborg Vandforsyning har reduceret energiforbruget med 15 procent. Samme projekt på landsplan vil betyde en besparelse på knap 23 millioner kroner.
Mette Pabst

Der snakkes meget om privatisering lige nu. Men bliver der så plads til projekter som det her, hvor vi samarbejder med andre aktører, skaber værdi for kunderne og giver grobund for eksportmuligheder? Det kan jeg have min tvivl om.

Jens Bastrup
Direktør, Skanderborg Forsyning
Fakta
  • Projektet er en del af "Den intelligente vandby", der er en betegnelse for en række datadrevne udviklingsprojekter på vand- og spildevandsområdet, som Skanderborg Forsyningsvirksomhed har søsat i samarbejde med partnere i vandbranchen.
  • Formålet med "Den intelligente vandby" er at skabe intelligent styring og miljømæssige gevinster, blandt andet ved at udnytte de muligheder, der ligger i Big Data og Internet of Things.

Der er mange penge at spare på vand. Op imod 23 millioner kroner, hvis man spørger direktør for Skanderborg Forsyning, Jens Bastrup.

I et nyt projekt har Skanderborg Forsyning sammen med Kamstrup, DHI og Envidan arbejdet på at reducere energiforbruget på danske vandværker. Og det er der ifølge direktør Jens Bastrup kommet markante besparelser ud af.

”Gennem intelligente vandmålere og driftsoptimering i realtid har vi kunnet reducere vores energiforbrug med 15 procent,” fortæller Jens Bastrup.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00