Debat

Digital fremtidsforsker: TDC's TV-monopol skal ophøre

DEBAT: TDC har stadig monopol på kobber- og kabel-TV nogle steder i landet. Derfor er der brug for en teleregulering, så der kan sikres konkurrence på disse dele af infrastrukturen, skriver Preben Mejer, CEO i Radr og digital fremtidsforsker.

Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

De steder, hvor TDC har monopol, sylter de kobberet for at få kunderne over på kabel TV

Preben Mejer
CEO i Radr

Af Preben Mejer
CEO i Radr, IT-specialist og Digital fremtidsforsker

Danmark er lidt en hvid plet på landkortet rent konkurrencemæssigt inden for teleområdet. Faktisk ligger vi i bund i EU-regi – nummer tredjesidst – når det handler om konkurrence på infrastrukturen.

Det skyldes, at TDC stadig på visse områder har en monopol-status. 14 procent af danske husstande kan kun få bredbånd via TDC – enten kobber eller kabel-TV. De steder, hvor TDC har monopol, sylter de kobberet for at få kunderne over på kabel TV – der stadig er lukket monopol-land for andre udbydere.

Der er ingen grund til, at kabel-tv-nettet skal have en særlig position, hvor konkurrencen udelukkes. Så i de områder, hvor TDC geografisk har defacto-monopol, bør også kabel-TV-nettet åbnes på samme måde som kobbernettet, der er åbent for andre udbydere.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Der er behov for en ny og tidssvarende tele-regulering, så der sikres konkurrence på disse dele af infrastrukturen. Derfor bør en uafhængig ekspertgruppe undersøge, hvordan konkurrencen kan styrkes gennem regulering, så de sidste monopol-rester forsvinder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Preben Mejer

CEO Radr

0:000:00