EL og V giver ikke meget for regeringens forsyningsmål

VÆKSTPLAN: Enhedslisten er ikke imponeret over vækstplanens effektiveringsmål for forsyningssektoren. “Det virker lidt som ‘tænk på et tal’,” siger klima- og energiordfører Per Clausen, der får opbakning fra Venstre. Radikale afviser.
Foto: Folketinget
Lasse Lange

Jeg tør slet ikke sige, om beløbene er realistiske, for regeringen har været meget sparsommelig med at fremlægge dokumentation. Det virker lidt som om, at de har leget 'tænk på et tal'.

Per Clausen (EL)
Klima- og energiordfører
Det er efterhånden et par uger, siden regeringen offentliggjorde sit udspil til en vækstpakke.

I denne uge har ordførere på en række områder så været kaldt til vækstplansmøder i Klima- og Energiministeriet, Skatteministeriet og flere andre ministerier, hvor regeringens ministre blandt andet har fortalt om, hvordan man vil hente nye effektiviseringer i forsyningssektoren for omkring halvanden milliard kroner.

En af dem, der har været til møde, er Per Clausen, klima- og energiordfører for Enhedslisten, regeringens parlamentariske grundlag. Han er ikke imponeret over, hvad han har hørt om grundlaget for regeringens effektiviseringsmål, der står til at ramme vand-, affalds-, el- og fjernvarmesektorerne.

"Man kan sikkert godt hente nogle penge i de her sektorer, men vi har forsøgt at bore lidt i det, og det er svært for regeringen at påvise, hvordan de er nået frem til lige præcis de tal, de er nået frem til," siger Per Clausen til Altinget.dk.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00